Четвер, 28/03/24, 17:01

Михайлівська публічно-шкільна бібліотека

                                                                                                                                                                 

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » Архів матеріалів

Кожен  народ,кожне місто і село має своїх видатних особистостей,якими пишаються його жителі, яких цінують та поважають і за межами села чи міста.

22 червня в бібліотеці с. Михайлівка відбувся краєзнавчий екскурс «Відомі люди нашого села». Присутні ознайомилися  з краєзнавчим стендом, короткими автобіографічними даними відомих людей  села, які у своєму житті досягли певних успіхів. Це такі люди як : Невинний В.П., Грицайчук В.П., Чучман В.В., Мирончук  А.С., Сімановська  Т.І., Осмолик  В.М., Гусарук  Т.В., Маркович Т.І., Грицайчук  В.М.,Маркович  М.В., Цап  В.І.,Підмогильна  О.В.

Ми пишаємося і гордимося тим , що наше невелике мальовниче село має  видатних  людей, які й надалі продовжують  займатися своєю улюбленою справою.

Переглядів: 347 | Додав: romansinchuk | Дата: 23/06/17 | Коментарі (0)

Кожен народ має своїх героїв. Маємо їх і ми , українці . У травні ми вшановуємо пам’ять тих, хто поліг на полі бою,знищених, спалених, закатованих, але не скорених.

У приміщенні   ПШБ села  Михайлівка була оформлена  книжкова  панорама   «Цей подвиг житиме завжди», присвячена 72 річниці  з Дня Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність  нашої  Батьківщини.

Святий обов’язок кожного з нас – донести нашим дітям, онукам правду про ті страшні сторінки війни. Розповісти про її героїв, про їх подвиг і святу перемогу.

 

Переглядів: 313 | Додав: romansinchuk | Дата: 10/05/17 | Коментарі (0)

 5  травня до 95 річниці від дня народження  українського прозаїка,Лауреата Державної премії України ім.. Т.Г. Шевченка  у приміщенні публічно-шкільної бібліотеки с. Михайлівка була оформлена книжкова виставка.

 У письменника за плечима нелегке життя: страшні роки голодомору Анатолій Андрійович пам’ятає ще хлопчиком, юнаком потрапив на війну. Майбутній прозаїк воював на Південно-Західному фронті, побував в окупації, був командиром партизанського загону, мав кілька поранень і контузій.  І увесь цей життєвий досвід пізніше відбився в його творах.

 

 

Переглядів: 379 | Додав: romansinchuk | Дата: 10/05/17 | Коментарі (0)

З 24 по 28 квітня 2017 року в Михайлівській ЗОШ  проходив Тиждень початкових класів. Бібліотекарем  Мокрою О.В. було оформлено книжкову виставку «Хочу все знати». Діти з цікавістю переглядали  енциклопедії про тварин, рослини, наукові відкриття, але  найбільше діти  захопилися енциклопедією « Про визначних українців» і «Великою книгою малого українця».

26 квітня – день  проходив під назвою «День моєї  України». Учні початкових класів завітали до бібліотеки для перегляду презентації  на тему «Неповторні куточки України».

 

27 квітня – день пройшов  із веселим настроєм. Завклубом і зав .бібліотекою було підготовлено гумористичну програму «Краще луснути від сміху,чим померти від нудьги». Учні старших класів розповідали гуморески, інсценували веселі сценки. Найбільші оплески лунали для молодших школярів.  Учні 1,2,3 класів, на чолі  з зав. бібліотеки Мокрою О.В. і класним керівником  2 класу Кощук О.В., підготували і представили казку «Ріпка» на новий лад. А музичний  супровід  до казки підготувала зав. клуб Гулійчук  І.Д. Свято  видалось на славу. Ще довго по закінченню гумористичної  програми в школі не стихали ні веселощі, ні сміх.

 

Переглядів: 397 | Додав: romansinchuk | Дата: 01/05/17 | Коментарі (0)

26 квітня 1986 року… Була весна квітуча,напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається увесь світ.

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, це слово все одно полум’янітиме чорним вогнем скорботи.

Ця страшна  подія — попередження майбутнім поколінням про відповідальність кожного за долю планети. Чорнобиль став найбільшою техногенною радіоекологічною катастрофою на планеті, в результаті якої у довкілля було викинуто 50-340 радіоактивних речовин. Трагедія вразила увесь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління.

26 квітня в приміщенні публічно-шкільної бібліотеки села Михайлівка була створена книжкова виставка присвячена 31-й річниці Чорнобильської катастрофи,а також, в приміщенні школи  була проведена інформаційна година «Згадаймо усіх поіменно».

Переглядів: 360 | Додав: romansinchuk | Дата: 29/04/17 | Коментарі (0)

Писанка – одна з форм українського народного розпису,своєрідна живописна мініатюра.

Мабуть, жоден вид народної образотворчості не має такої різноманітності орнаментальних елементів та мотивів, як писанка, не кажучи вже про багатство композиційних варіантів, кольорових сполучень, організацію і довершеність чіткого ритму, симетрії та рівноваги. Хвиля часу докотила до нас оте диво з сивої слов’янської давнини, і воно живе,гріє сонце --той буйноквітний символ щедрості української землі.

14 квітня учні 2 класу завітали в публічно - шкільну бібліотеку села Михайлівка, де бібліотекар Мокра О.В. ознайомила учнів з історичними коріннями писанки, з символікою писанкового розпису, а наприкінці,  школярі намалювали цей безцінний скарб — писанку.

 

 

Переглядів: 422 | Додав: romansinchuk | Дата: 16/04/17 | Коментарі (0)

Зима-найважча пора  року для всіх тварин. Одні з них лягають в сплячку,другі роблять чималі запаси їжі на період холодів. Отож, учні 2 класу  разом з класним керівником  Кощук О.В  зібралися в бібліотеці,аби доповнити свій проект  презентацією «Як тварини готуються до зими»,яку їм підшукала і показала бібліотекар Мокра О. В.

Переглядів: 573 | Додав: romansinchuk | Дата: 24/03/17 | Коментарі (0)

                                 13 березня 2017 року у публічно-шкільній бібліотеці села Михайлівка стартував Тиждень дитячого читання під назвою «З книгою у серці». Упродовж  цього тижня для дітей проходили різноманітні масові заходи.

Тиждень  читання відкрила книжкова виставка «Книга запрошує» на якій  були представлені дитячій увазі нові книги, де кожна дитина могла вибрати,переглянути і прочитати книги, які їй припали до душі.

Наступного дня, учням 1-4 класів була представлена електронна презентація на тему : « З книгою через століття » . В цій презентації захопливо розповідалося про розвиток книги : від перших книг,  які писалися на глиняних дощечках ,шкірі тварин, до сучасної книги,яку ми звикли бачити у нашому сьогоденні. З цієї презентації діти винесли для себе багато корисної і цікавої інформації.

 

15 березня відбулася   гра-вікторина на тему: «З якої це казки?» між учнями 1-2 класів. Під час гри діти ділилися на команди і  із задоволенням відгадували назви казок з плакатів,брали активну участь  в іграх «Відгадай казку за жартом», «З якої казки ці слова?», «У якій  казці це буває?» , «Казковий калейдоскоп». Також , діти  гарно себе проявили у музикальній грі- казці  на новий лад  «Ріпці». За активність в командних іграх ,журі  виділило двох учасників, які були нагороджені грамотами. В  кінці вікторини всі учасники отримали солодкі подарунки.

 

16 березня з наймолодшими школярами був проведений  майстер-клас  по виготовленню  книжкових закладок під назвою «Жодного дня без книги».

В останній день  Тижня дитячого читання була організована книжкова « лікарня» під гаслом « Подаруй нове життя книзі». Де діти охоче  допомагали бібліотекарю Ользі Вікторівні «лікувати» книги. Також, в процесі роботи, з учнями  відбулися бесіди як  потрібно користуватися книгою, чому для книг необхідні  закладки,чому необхідно берегти  книги.

 

Після книжкової «лікарні» був проведений аналіз дитячих читацьких формулярів, де були відзначенні найкращі читачі бібліотеки. Кращими читачами бібліотеки 2017 року стали : учениця 1-го класу Гурник   Марія  і учениця 2-го класу  Мирончук  Ірина ,які були нагороджені відповідними грамотами.

Переглядів: 366 | Додав: romansinchuk | Дата: 20/03/17 | Коментарі (0)

   9 березня в публічно–шкільній бібліотеці села Михайлівка була проведена інформаційна година, присвячена  народженню великого  поета, художника Т. Г. Шевченка, для учнів 3 класу. Де бібліотекар  Мокра О.В. розповіла учням про нелегкий життєвий і творчий шлях Шевченка. Про  його любов до рідного краю, про ненависть  до панів, про те , що  він з малих літ і до дня смерті вірив в краще життя для нашого народу, про  те, що він завжди боровся з несправедливістю не тільки на аркушах паперу, про  те, що він засуджував несправедливі царські укази.

Свою розповідь бібліотекар закріпила електронною презентацією на тему « Доля Шевченка».  Метою цієї інформаційної години було пробудити в дітей почуття любові,жалість,готовність допомогти кожному хто потребує нашої допомоги, навчити їх бути милосердними,  уважними один до одного.

Переглядів: 419 | Додав: romansinchuk | Дата: 14/03/17 | Коментарі (0)

Кожному народові дорога його мова. А людині рідна мова дорога ,як саме життя. Без мови не може існувати народ,його культура. Слово в людському житті ставлять поряд з хлібом. Мова є одним із найдивовижніших скарбів,які людина створила за свою історію. Українська  мова -- одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу.

20 лютого в приміщенні публічно-шкільної бібліотеки відбулася книжкова виставка «О,слово рідне,хто без тебе я?» де були представлені книги і вислови  багатьох відомих поетів і письменників про рідну мову.

 

Багато є в тобі щедрот,

Моя Вкраїно чорноброва.

І лиш народ тоді народ

Як є у нього рідна мова.

Переглядів: 360 | Додав: romansinchuk | Дата: 26/02/17 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 8 9 »
Архів записів
Радивилівська ЦСПШБ
Козинська ПШБ
Іванівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ
Друзі сайту

Статистика
Партнери

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
c.Михайлівка Радивилівського району Рівненської області
Конструктор сайтів - uCoz