П`ятниця, 19/04/24, 14:24

Михайлівська публічно-шкільна бібліотека

                                                                                                                                                                 

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Архів матеріалів

День закоханих-свято сповнене приємних сюрпризів,цікавих подарунків,неочікуваних  миттєвостей.  Недарма його відзначають напередодні весни-пори року,коли почуття прокидаються разом із природою,стають ще сильнішими. Для кожного цей день особливий,неповторний. Головне,щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом   люблячого серця.

13 лютого в приміщенні публічно-шкільної бібліотеки села Михайлівки була організована книжкова виставка,присвячена Дню Святого Валентина «Любові всевишній присвячується…»,де всі охочі ознайомилися з любовною тематикою багатьох письменників.

 

 

Переглядів: 413 | Додав: romansinchuk | Дата: 16/02/17 | Коментарі (0)

      Зима - складний період у житті птахів. Тому учні 2-го класу разом з класним керівником Кощук О.В. вирішили допомогти пернатим друзям в рамках проекту "Пташина їдальня". Школярі досліджували, збирали інформацію про зимуючих птахів нашої місцевості. А справжнім подарунком для пернатих будуть годівнички, які виготовили учні разом з батьками.

 

Переглядів: 366 | Додав: ya_nazik | Дата: 09/12/16 | Коментарі (0)

      2 грудня у Михайлівській публічно – шкільній бібліотеці відбулося відкриття Центру обслуговування громадян електронною інформацією. Бібліотекар Тетяна Миколаївна повідомила всіх присутніх про те, що в бібліотеці діє центр ЦОГ ЕІ - це інформаційно - консультаційна служба, яка покликана задовольняти потреби громадян у публічній інформації в електронному вигляді. Через мережу Інтернет можна здійснити пошук нормативно - правових актів держави та місцевого рівня. Бажаючі можуть отримати консультації з питань пошуку інформації в Інтернеті, брати участь у законотворчому процесі, брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні, подання заяв, запитів, заповнення декларацій, проходження тестів та інше.

  

  

      Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 року, № 911-VIII   окреслено наступне завдання для бібліотек: «побудову нової моделі надання послуг ….. бібліотеками, розширення переліку послуг з організації дозвілля населення з використанням новітніх технологій; створення на базі бібліотек державної та комунальної власності центрів обслуговування громадян, основним завданням яких є задоволення потреб громадян у публічній інформації, забезпечення їх доступу до державних та регіональних електронних інформаційних ресурсів, надання консультативних послуг з питань електронного оформлення звернень до органів державної влади».

Завдання ЦОГ ЕІ

- Забезпечення жителям Михайлівки  доступу до державних та регіональних електронних інформаційних ресурсів;

- Надання консультативних послуг з питань доступу та використання електронних сервісів;

- Допомога у налагодженні комунікації між громадянами та органами влади в режимі он-лайн;

- Формування взаємовигідного співробітництва з органами місцевої влади для поширення і використання інформації, необхідної громадянам;

- Сприяння мешканцям селища в освоєнні застосування ІКТ для використання е-урядування;

- Подолання інформаційної нерівності;

- Проведення інформаційно-просвітницьких кампаній для популяризації нововведених сегментів електронного урядування;

-  Розширення асортименту бібліотечних послуг в рамках е-урядування.

Центр обслуговування громадян пропонує:

*доступ до ресурсів органів державної влади та місцевого самоврядування

*  до переліку адміністративних послуг регіонального рівня

*  отримання послуги електронної доставки документів

*  навчання  ком’ютерної грамотності для різної вікової категорії людей

*  реєстрацію у пробному тестуванні по ЗНО

*  реєстрацію дитини в дошкільний заклад

*  спілкування з рідними та друзями в режимі он-лайн

*  оплату комунальних платежів в електронному форматі

*  замовлення квитків на транспорт

*  здійснення покупки он-лайн

*  обрати навчальний заклад, скласти резюме та розмістити його на сайтах із працевлаштування

*  знайти лікаря чи організувати візит до медичного закладу

*  розвивати власні хобі, переглянути цікаві веб-ресурси

*  віртуально відвідати об’єкти зеленого туризму

*  бути в курсі новин краю, країни та світу тощо.

 

Користувачі Центру обслуговування громадян можуть:

- самостійно здійснювати пошук офіційної інформації в мережі Інтернет

- отримати допомогу бібліотекаря у пошуку правової інформації

- роздрукувати необхідні матеріали та документи

Всі ці послуги  будуть надаватися на безкоштовній основі окрім додаткових послуг, які визначені б-кою відповідно до нормативної бази:

-  електронна доставка документів

- ксерокопіювання

-  сканування

-  вивід результатів пошуку інформації на паперові та електронні носії, тобто ті, які потребують витратних матеріалів.

 

А тому розвиток та впровадження електронних послуг у бібліотеках на сьогодні є невід’ємною частиною співпраці влади, бібліотеки та громади.

Послугами  Центру має право користуватися кожен громадянин, який є користувачем бібліотеки.

 

З метою кращого інформування громадян в бібліотеці створено закладки:

«Ваш банк у комп'ютері»,

« Інтернет платежі»,

« Знайди роботу через Інтернет»,

«Зареєструйтесь на ЗНО саме у нас», ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: ya_nazik | Дата: 06/12/16 | Коментарі (0)

Вони пішли від нас у небеса і свою долю вже не вибирають.

Вони віддали за нас усіх життя, Герої з нами,

 Герої не вмирають!

      1 грудня у приміщенні публічно–шкільної бібліотеки с. Михайлівка відбулася презентація сайту пам’яті загиблих «Революція гідності. Війна. Рівненщина».

      Сайт пам’яті загиблих « Революція гідності. Війна. Рівненщина» – це історії про наших краян, які боролися за Гідність і Свободу, цілісність і незалежність України, європейське майбутнє. Це долі найкращих синів України, які ціною свого життя виборювали щасливе майбутнє, спокій у кожному домі, мир у нашій країні.

  

      Вони любили життя, та понад усе любили свою Батьківщину.

     Сайт створюється Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою, центральними районними та міськими бібліотеками області.

     На заході були присутні рідні  загиблого воїна Назара  Крохмаля,  директор Михайлівської ЗШ I-IIст. Наталя Іванівна Барабан, заступник директора  з навчально – виховної роботи Інна Іванівна Порученко, в.о. старости села Маркович Віктор Андрійович, вчитель історії, учні школи, працівники сільської ради та жителі села.

    Учасники літературної студії «Проба пера», що діє при бібліотеці, зачитали власні віші – присвяти воїну Назарію. Батько воїна Іван Володимирович поділився спогадами сина та його бойовими  побратимами . Бібліотекар Тетяна Миколаївна продемонструвала відеоролик «Вічна пам’ять і слава Героям!», який підготувала Радивилівська  центральна районна бібліотека.

   

  

Вода змиє сліди,вітер погасить полум’я.

 Але ніщо не в силах стерти Пам’ять…

Переглядів: 465 | Додав: ya_nazik | Дата: 01/12/16 | Коментарі (0)

      І знову було весело і шумно днями у бібліотеці. А настрій нашим відвідувачам подарували мультики, які переглядали учні 3-го класу. Бібліотекар Тетяна Миколаївна організувала віртуальну подорож "В країну Мультляндії". Всі присутні були прикуті до екрану монітора і  ще довго не хотіли покидати бібліотеку.

 

Переглядів: 397 | Додав: ya_nazik | Дата: 24/11/16 | Коментарі (0)

        У День Гідності та Свободи, з метою віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, в бібліотеці села Михайлівка - було проведено годину патріотизму.

  

       Вчитель історії Серватович І.В. розповів історію виникнення цього свята, провів короткий екскурс сторінками двох революцій – Майданом 2004 року, який був Святом Свободи і Євромайданом 2013 року, Революцією Гідності. Присутні переглянули документальну стрічку про події, що відбулися в країні й на майдані Незалежності в 2013-му році, згадали події тих днів.

  

      «Революція гідності» не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а і показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас.

       Протягом дня користувачі  інтернет-центру мали змогу   переглянути відео-сюжет «Революція Гідності», "Жіночі обличчя революції", " Повернутися живим."

 

                                                                                                                                                                                                                                            Героям Слава!

Переглядів: 402 | Додав: ya_nazik | Дата: 20/11/16 | Коментарі (0)

        Нещодавно у бібліотеці відбулася зустріч з наймолодшими відвідувачами книгозбірні - учнями першого класу. Цікаво і змістовно пройшов бібліотечний урок. Дітки ознайомилися з правилами поведінки у бібліотеці, довідалися що таке "абонемент" та формуляр, дізналися про фонд нашої бібліотеки і кожен пригадав правила користування книгою. Кожен учень після уроку вийшов з бібліотеки з книжечкою у руках, в когось  вона була грубшою, в когось тоншою, а в кого просто в малюнках.....

Переглядів: 454 | Додав: ya_nazik | Дата: 14/11/16 | Коментарі (0)

       11 листопада у бібліотеці відбувся урок інформатики на тему :"Увага! Вмикаємо комп'ютер". Вчитель Кощук Олеся Володимирівна ознайомила учнів 2-го класу з правилами користування ПК. Учні мали можливість закріпити свої знання практично.  

  

  

Переглядів: 451 | Додав: ya_nazik | Дата: 11/11/16 | Коментарі (0)

Єдиний скарб у тебе - рідна мова,

Заклятий для сусіднього хижацтва.

Вона твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства.

П. Куліш

 

      Сьогодні свято української мови – одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ.

      Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою та багатьма іншими видатними українцями.

     У Михайлівській бібліотеці відбувся "Поетичний альбом" в якому взяли участь члени літературної студії "Проба пера". Метою заходу була популяризація поетичного слова. Учасники студії зачитали свої вірші, присвячені рідній мові.

     Тож нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України.

Переглядів: 429 | Додав: ya_nazik | Дата: 09/11/16 | Коментарі (0)

       19 жовтня у бібліотеці відбувся бібліотечний урок з учнями 3-го класу.Учні здійснили мандрівку чарівними вуличками книжкового містечка, ознайомилися з правилами користування бібліотечними книгами, роздивились книжкові виставки, нагадали бібліотечні правила. Учень Сікатура Віталій пригадав і розказав казочку про Василька, яка вчить шанобливому ставленню до книги. Бібліотекар показала електронну презентацію "Від стін печер - до друкованої книги". На закріплення вивченого матеріалу Тетяна Миколаївна підготувала вікторину з якою учні успішно справилися. Класний керівник Порученко Інна Іванівна звернулася до учнів і  побажала шанувати, берегти і любити книгу, бо в неї вкладено велику працю багатьох людей.

   

Переглядів: 502 | Додав: ya_nazik | Дата: 20/10/16 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
Архів записів
Радивилівська ЦСПШБ
Козинська ПШБ
Іванівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ
Друзі сайту

Статистика
Партнери

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
c.Михайлівка Радивилівського району Рівненської області
Конструктор сайтів - uCoz