Субота, 27/04/24, 19:32

Михайлівська публічно-шкільна бібліотека

                                                                                                                                                                 

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Архів матеріалів

      Сьогодні відбулося  урочисте вручення барельєфу Михайлівській ЗШ  в знак пам’яті про Назара Крохмаля  який передала волонтер Алла Стояновська. Голова Радивилівської районної ради  Кондик Володимир Миколайович  висловив слова подяки батькам за мужнього героя, велів пам’ятати і берегти учням школи ім’я відважного  Назара. Алла Стояновська зачитала лист від італійської діаспори в знак пам’яті та підтримки.

   


     Нагадаю, що Назар Крохмаль 30 жовтня  2013 року вступив на військову службу за контрактом, а  29 листопада прийняв присягу на вірність народу України. Бути військовим він мріяв ще зі школи, і  коли став ним – відчув, що ця професія і є його покликанням. І ось з серпня 2014 року Назар перебував  в зоні АТО у складі роти снайперів Львівської 80 окремої високомобільної десантної бригади сухопутних військ Збройних сил України,  виконував накази командирів, гідно захищав честь, свободу і незалежність України.

   


    Загинув 6 листопада 2014 року в смт. Нижнє Попаснянського району Луганської області під час обстрілу російськими збройними формуваннями понтонної переправи.

Нагороджений посмертно:
- орденом «За мужність» ІІІ ступеня (указом Президента України від 04 червня 2015 року)  ;
 - медаллю Української Православної Церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України»;
- нагрудним знаком громадської організації «Рабів до раю не пускають» за вагомий внесок у збереження української держави;
- відзнакою громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО»
30 квітня у Михайлівській ЗШ І – ІІ ступенів було відкрито меморіальну дошку пам’яті Назара Івановича Крохмаля.

Переглядів: 471 | Додав: ya_nazik | Дата: 13/10/16 | Коментарі (0)

    4 жовтня у бібліотеці відбувся захист проектів учнів 2-го класу "Птах року України".
   У рамках акції "Птах року" учні розповідали про повзика звичайного. Діти з'ясували де і як мешкає птах, чи має ворогів, чим харчується. Школярі підготували загадки, вірші, прислів'я, малюнки про птаха. Кожен учень самостійно захищав свій міні-проект і кращими були усі учні класу. Класний керівник Кощук Олеся Володимирівна була приємно вражена підготовкою і знаннями своїх учнів.

   


    Бібліотекар Тетяна Миколаївна показала для діток відеоролик про дивного птаха.

Переглядів: 979 | Додав: ya_nazik | Дата: 04/10/16 | Коментарі (0)

       Кохання – одне з найкращих і найглибших людських почуттів, невичерпне та вічне, як саме життя. Його сила облагороджує, робить людину добрішою і кращою, спрямовує на величні діла і героїчні вчинки, а іноді змушує тяжко страждати. Кохання приходить раптово і несподівано, коли у шаленому галопі час раптом зупиняється, коли в калюжах повсякденного життя відбиваються промені невловимої, тріпотливої радості, коли душа спалахує іскорками мрій і лине у світ Ромео і Джульєтти.
      Саме такими рядками розпочиналося свято Дня закоханих у Михайлівській школі. Весела та святкова атмосфера тривала увесь вечір. Святкову вечірку супроводжували різноманітні конкурси, змагання та почуття любові.
      У фойє школи була оформлена книжкова виставка "Любові всевишній присвячується".

Переглядів: 501 | Додав: ya_nazik | Дата: 16/02/16 | Коментарі (0)

     27 листопада з учнями 4-го класу у бібліотеці відбувся перегляд документальної стрічки про Голодомор. Цей фільм - лише маленька часточка тієї гігантської роботи зі збереження людської пам'яті про часи Голодомору в Україні.

  

     В ньому - і свідчення очевидців, вихідців із змучених голодом українських земель, і коментарі істориків, які досліджують цю тему.
     Ця стрічка - ще одна свічка пам'яті, яку запалила Рівненщина у великій жалобі за мільйонами невинно убієнних голодом.
     Разом з класним керівником Гудимою Іриною Анатоліївною учні відвідали книжкову виставку, яку підготувала бібліотекар Тетяна Миколаївна.

Переглядів: 625 | Додав: ya_nazik | Дата: 27/11/15 | Коментарі (0)

     «А пісня — це душа. З усіх потреб потреба. Лиш пісня в серці ширить межі неба. На крилах сонце сяйво їй лиша. Чим глибша пісня, тим ясніш душа», так сказав про пісню Іван Драч.

     Уже стало традицією проводити творчу естафету « Від села до села».  22 листопада зі звітним концертом  до с. Крупець завітали учасники художньої самодіяльності с. Михайлівка.
      Тематика концерту була присвячена нашій ненці Україні. Гарна концертна програма  справила хороше враження на глядачів. Концерт розпочали ведучі Мирончук Вікторія та Кравець Олексій. На святі були присутні методист районного будинку культури Кощук О.В., сільський голова с. Михайлівка Маркович В.А.та жителі села.
      Прозвучало чимало  різноманітних пісень у виконанні солістів – вокалістів та учасників дитячого вокального ансамблю , зокрема,  «Привітальна», «Як у нас на Україні», « Родина», «Пісня солов’їна». Читці декламували вірші та читали гуморестки . У виконанні Калерії Мирончук  прозвучав вірш «Не плачте мамо», а Сергій Криворучко  повеселив глядачів гуморескою П.Глазового «Як Кузьму провчила його жінка мила». Настрій глядачів у цей похмурий осінній день підіймали учасники КВК команди «Нас троє».

      Чарівними піснями вітав глядачів  жіночий ансамбль «Вербиченька» у складі Кощук Олесі, Серватович Марії, Гулійчук Ірини, Невинної Тетяни, Порученко Лариси, Цап Люби, Мирончук Ольги та Житкової Лариси. У їхньому виконанні прозвучали пісні «Не сумуй моя Вкраїно», «Коли ти берегом ідеш», «Ой у лузі червона калина», «Калиновий місток», «Ой любов моя», «Перепілочка», а акомпонував їм Володимир Пилипович Невинний.

  

         Хочеться подякувати усім учасникам художньої самодіяльності, які, не шкодуючи свого часу, завжди поспішають на репетиції, приносять своїми виступами задоволення глядачам. Ще хочемо подякувати  нашому сільському голові Марковичу Віктору Андрійовичу, який завжди нас підтримує, з його легкої руки жіночий вокальний ансамбль придбав нові сценічні костюми. Тож бажаємо  колективу творчих злетів , щирих аплодисментів та вдячного глядача.

Переглядів: 552 | Додав: ya_nazik | Дата: 22/11/15 | Коментарі (0)

     Нещодавно наймолодші учні  святкували  День початкової  школи. Цю сходинку долають усі учні , котрі переступили поріг будь-якої  загальноосвітньої школи. Тут розпочинається цікава та захоплююча дорога у країну Знань.

  

     Напередодні діти запросили до школи своїх рідних.     Батьки мали змогу у цей день  відвідати  відкриті уроки  у своїх школярів .  Виставка дитячих та батьківських робіт показала  наскільки талановиті діти та їхні батьки.  А дитячий флеш - моб висвітлив найзаповітнішу мрію дітей  -« МИР».  Під час перерв діти виконували народні руханки.  Усний журнал « Рідну землю ,де живемо ,Україною зовемо» учні підготували по сторінках :  «  Україна –наша держава» ( 4 кл.)., « Народні символи» ( 3 кл.), « Українська мова солов’їна» ( 2кл.), « Українська поетична сторінка» ( 1 кл.).



 

Переглядів: 637 | Додав: ya_nazik | Дата: 12/11/15 | Коментарі (0)

      6 листопада 2015 р. у с. Михайлівка в Свято-Покровському храмі було звершено соборне поминальне богослужіння за воїном Назарієм. Цей герой пішов на схід України, щоб здолати ворога-агресора, який вдерся на нашу землю. Назар Крохмаль загинув у бою захищаючи свою українську державу, церкву і народ! У річницю пам’яті цього героя до храму на поминальну молитву прибули: духовенство нашого благочиння, можновладці, військові та місцеві жителі села.…

Переглядів: 580 | Додав: ya_nazik | Дата: 06/11/15 | Коментарі (0)

      30 вересня 2015 р. у свято Св. Мцц. Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона духовенством нашого благочиння було освячено капличку у с. Засів.

     На освячення святині прибули запрошені настоятелем священики, очільники влади, люди з сусіднік сіл, щоб підтримати хороший і Богом благословенний намір жителів села.

  

     Нелегкою справою видалося це освячення! Багато різних протиріч, чимало перепон довелося подолати цій святині, але з волі Божої у нашому благочинні засяяла ще одна духовна зірка, до якої віряни завжди зможуть прийти і молитися до Господа Бога, Пречистої Богородиці і святих покровительниць храму мцц. Віри, Надії і Любові.

     Собором духовенства був звершений чин Малого освячення води, відслужено Божественну літургію, а також відбувся хресний хід навколо каплички.

   


     Настоятель парафії митрофорний протоієрей Михайло Кравець разом зі своєю паствою був втішений і вдячний усім, хто прибув на освячення.

    Із вітальними словами до вірян звернулися благочинний митрофорний протоієрей Ігор Данилюк і протоієрей Василь Сидорук.

Переглядів: 547 | Додав: ya_nazik | Дата: 30/09/15 | Коментарі (0)

      Нещодавно у бібліотеці відбувся «Літературний бал» приурочений Книзі. Учні 5-8 класів перемістилися у чарівний світ казки, зустрілися з улюбленими літературними героями, а саме Мальвіною, Буратіном, Шагріяром, Шахрезадою, Гераклом, Ассоль, Маленьким принцом, Феєю, Попелюшкою, Червоною Шапочкою, Паном Коцьким, Лисичкою, Язикатою Хвеською та її чоловіком Петром. Королева книг ( Попович Олександра) розповіла присутнім  давню і цікаву історію свого царства.

      Вчитель світової літератури, Мирончук Тамара Євстахівна побажала усім присутнім нових, цікавих зустрічей із літературними героями.

Фото заходу

 

Переглядів: 622 | Додав: ya_nazik | Дата: 24/05/15 | Коментарі (0)

   8 травня у Михайлівській публічно-шкільній бібліотеці відбулася виховна година у 4-му класі на тему: «Мак – це символ пам’яті», приуроченій 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни

    Класовод Кощук О.В. розповіла, що мак є символом пам’яті жертв війни в Україні. Пояснила значення графічного зображення: з одного боку – це квітка маку, а з іншого – кривавий слід від кулі.

Переглядів: 437 | Додав: ya_nazik | Дата: 08/05/15 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »
Архів записів
Радивилівська ЦСПШБ
Козинська ПШБ
Іванівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ
Друзі сайту

Статистика
Партнери

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
c.Михайлівка Радивилівського району Рівненської області
Конструктор сайтів - uCoz